Monday, September 2, 2013

[Exclusive Photos] CNBLUE BLUE MOON World Tour in Malaysia Press Conference


Pada 23/8/13, press conference CNBLUE  konsert 'Blue Moon World Tour' diadakan di Hotel Grand Hyatt. MC pada hari tersebut adalah Lisa Wong.

MCApa yang anda fikir mengenai Malaysia setakat ini? Mungkin berkenaan cuaca atau makanan disini.
Jungshin: Cuaca di sini sekarang sama dengan Korea dan sejak kami berada di sini untuk konsert solo pertama kami jadi kami mempunyai harapan yang begitu banyak. MC: Pernahkah anda mencuba makanan tempatan ?
Minhyuk: Saya nak cuba sate. 
Saya belum cuba lagi sebelum ini. Saya suka semua jenis makanan yang dipanggang jadi sate akan menjadi nombor satu perkara yang saya ingin cuba.
MC: Yonghwa, anda telah menulis banyak trek untuk CNBLUE, jadi di mana dan bila anda mendapat inspirasi apabila ia datang kepada penulisan lagu ?
Yonghwa: Ahh, apabila ia datang kepada inspirasi, ia bukan seperti yang saya boleh merancang atau apa-apa, ia datang secara semulajadi. Kadang-kadang saya diilhamkan bergantung kepada jenis muzik yang saya dengar pada masa itu. Ia juga boleh bergantung kepada persekitaran di sekeliling saya. Dan kadang-kadang saya mendapat inspirasi bagi lirik dan kadang-kadang untuk melodi.

MC: Jonghyun, anda seorang pemenang pingat emas dalam judo waktu anda berada di sekolah dahulu. Jadi, adakah anda boleh lawan seorang lelaki yang jahat jika anda perlu?
Jonghyun: *ketawa* 
Nah sekarang saya mempunyai banyak pengawal keselamatan di sekeliling saya, jadi saya tidak fikir ia adalah perlu bagi saya untuk mengambil tindakan.

MC: Jungshin, anda adalah yang member paling muda tetapi juga yang tertinggi. Sehinggakan anda juga telah berjalan di landasan sebagai model untuk beberapa acara fesyen yang besar. Apabila berlaku perselisihan faham dengan ahli-ahli CNBLUE lain, adakah anda akan pergi seperti "Hey, saya yang tertinggi"? 
Jungshin: NO~ (in English)
MC: Anda seorang yang benar-benar baik
Jungshin: Terima Kasih~MC: Adakah anda mempunyai apa-apa nasihat fesyen untuk rakan sepasukan anda?
Jungshin: 
Ia bukanla nasihat tetapi apabila kita pergi, ke Jepun sebagai contoh, kita memberikan beberapa idea untuk stylists kita, bahawa kita ingin memakai sesuatu seperti ini dan itu.
MC: Anda semua sangat bagus, adakah semua setuju (ditujukan kepada press)
Press: Yeah~
Yonghwa: Yeah kami tahu. *ketawa*


MC: Minhyuk, anda berlakon dalam drama Korea popular. Yang mana adalah cinta pertama anda? Nyanyian atau berlakon?
Minhyuk: 
Pilihan pertama saya adalah sentiasa band (CNBLUE). Berada dalam band dan membuat muzik sentiasa menjadi keutamaan saya.

Press: Sebagai band anda mula berkembang di sekitar tahun ini. Bagaimana anda menggambarkan gaya anda?
Yonghwa: Dari segi penampilan atau fesyen?
Press: Fashion..
Yonghwa: 
Nah, (jika ia mengenai fesyen) maka kami patut berterima kasih kepada stylists kami, Tetapi biasanya apa yang kami pakai ... ummm saya hanya akan berhenti di sini. *ketawa*
Kemudian, soalan terbuka kepada press - press yang hadir...

Press: Yonghwa dan Jonghyun dikenali sebagai penyanyi yang berjaya dan penulis lagu. Bagaimana dengan 'maknae' didalam band? Kang Minhyuk and Lee Jungshin akan mengambil bahagian dalam mengarang juga?
Minhyuk: Biasanya saya mengambil nota apabila saya mempunyai idea tentang lirik. Tetapi saya fikir sekarang ini kami masih dalam proses pembelajaran dan Yonghwa telah menjalankan tugasnya dengan baik dengan mengajar kami . Walaupun kami (Minhyuk dan Jungshin) tidak menulis lagu-lagu, apabila sudah tiba masanya untuk mengubah lagu, biasanya kita lakukan bersama-sama dengan semua ahliJadi setiap kali kita melakukan kerja-kerja bersama saya dapat mengetahui dengan lebih lanjut. Saya akan bekerja lebih keras, jadi dengan masa yang saya mencapai tahap mereka, mungkin kita akan mempunyai beberapa lagu-lagu yang ditulis oleh kami dalam album kami.Press: Apa yang inspirasi anda memberi nama BLUE MOON untuk tour?
Yonghwa: '
Blue Moon' hanya datang sekali-sekala tetapi seperti yang anda tahu, pada peristiwa yang jarang berlaku, terdapat dua bulan muncul bersama-sama dan fenomena ini dipanggil "Blue Moon". Ia jarang berlaku dan istimewa, jadi kerana ini adalah lawatan dunia pertama kami, kami mahu pelancongan kami untuk menjadi khas seperti Moon Blue, itulah bagaimana kita mendapat nama.


Q: Dalam beberapa hari akan datang, anda akan mengeluarkan album JepunAdakah anda mempunyai apa-apa rancangan untuk mengeluarkan album Korea dalam masa terdekat?
Yonghwa: Kami tidak menulis atau membuat lagu-lagu tetapi bila kita mahu membuat album baru. Kami sentiasa menulis lagu. Jadi, apabila kita sudah bersedia, dan kami fikir ia adalah masa yang sesuai, kami akan mengeluarkan album kami. Anda boleh mengatakan bahawa kita sentiasa bersedia untuk album baru kami. Jadi, saya tidak akan berkata ia akan keluar pada tarikh tertentu pengeluaran album kami. Kami berharap ia akan dikeluarkan tidak lama lagi.

Q: Bagaimana anda memastikan lagu-lagu anda berbeza daripada kumpulan-kumpulan lelaki yang lain? Untuk menunjukkan bahawa anda adalah CNBLUE.
Yonghwa: S
aya tidak mempunyai definisi yang jelas mengenai apa warna muzik CNBLUE  tetapi saya rasa lagu-lagu kami adalah sangat menarik dan mudah untuk orang ramai menyanyi bersama-sama. Juga, apabila anda mendengar muzik kami, anda boleh hanya berasa ia adalah lagu CNBLUE.


Check out CNBLUE photos below:


Check out video below: i wanna personally thank DAOL ENTERTAINMENT & HallyuM admin for this oppurtunity.. thank U so much~

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...